Muziekschool

slider1
slider2
slider3
previous arrow
next arrow

Ervaar hoe leuk het is om zélf muziek te maken! Binnen de Muziekschool maken leerlingen van alle leeftijden kennis met muziek en het bespelen van een instrument. Het geleerde brengen zij op het podium op onder andere de voorspeelavonden en later mogelijk ook via een van de orkesten of de Drumfanfare van Muziekvereniging Crescendo. Muziekschool Krimpen aan de Lek biedt elk jaar de mogelijkheid om examen te doen – wij hebben al vele geslaagde leerlingen voor het A-, B-, C- en zelfs D-examen!

Voor wie?
Over het algemeen kunnen leerlingen starten met instrumentale muzieklessen vanaf groep 6, dit is enigszins afhankelijk van de fysieke ontwikkeling van het kind en de instrumentkeuze. Jongere leerlingen adviseren we eerst de cursus algemeen muzikale vorming te volgen. De muziekschool is echter niet alleen bedoeld voor kinderen! Heb je nooit een instrument leren bespelen en daar altijd spijt van gehad? Ook leerlingen die op latere leeftijd starten, kunnen nog vele jaren plezier hebben van hun hobby. Om op een goed niveau te leren spelen hoef je echt niet per se op jonge leeftijd te beginnen! Onze docenten hebben ervaring met leerlingen van alle leeftijden. En naast laatbloeiers zijn natuurlijk ook muzikale herintreders van harte welkom!

Instrumentkeuze
De Muziekschool biedt lessen aan op instrumenten die voorkomen in een harmonieorkest: hout- en koperblaasinstrumenten en slagwerk. De Muziekschool beschikt over een enthousiast docententeam, in het bezit van een conservatoriumopleiding.

– Dwarsfluit – Imre Rolleman
– Hobo – Lieke Loosjes
– Klarinet – Emiel van der Heide
– Saxofoon – Emiel van der Heide
– Koper – Leonthine Verburg
– Slagwerk – Huub Righarts

De Muziekschool beschikt over een beperkte hoeveelheid huurinstrumenten. Indien beschikbaar kunnen deze maximaal een jaar lang gehuurd worden. Ook bieden muziekwinkels vaak de mogelijkheid om een instrument te huren. Overweeg je een eigen instrument aan te schaffen of te huren bij een muziekwinkel, dan kunnen onze docenten hierover adviseren.

Lesduur en -frequentie
De lessen zijn meestal wekelijks en duren 25 minuten. De lesdag is afhankelijk van het instrument. Gevorderde leerlingen kunnen ook er ook voor kiezen om een keer in de twee weken les te krijgen. Dit gebeurt in overleg met de docent. Je kan individueel les volgen, maar ook met je vriend(in) of zelfs met met 3 of 4 vrienden! De lessen duren dan wat langer, en je steekt ook van elkaar wat op.

Interesse?
De muziekschool wordt gecoördineerd door de muziekschoolcommissie, die naast de lessen ook de voorspeelavonden en examens organiseert. Indien je geïnteresseerd bent in muziekles of vragen hebt, kun je contact opnemen met Dieneke Taylor-Parkins, via muziekschoolcrescendo@live.nl. Je bent altijd welkom om een keer te komen kijken en kennismaken!